Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sacherův dort

23. 5. 2013

 Tento recept je z knihy s recepty, avšak sacherův dort jsme pekly podle jiných receptů.


6 vajec
120 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
140 g rozpuštěné čokolády
višňová nebo třešňová marmeláda
100 g krupicového cukru
10 g kakaa
50 g másla
šlehačka na ozdobu
tuk na vymázíní a mouka na vysypání formy


V míse utřeme máslo, moučkový cukr a rozpuštěnou čokoládu do pěny. Postupně přidáme žloutky. Z bílků ušleháme, nejlépe ručním šlehačem, tuhý sníh a vmícháme do čokoládové pěny. Nakonec lehce vmícháme mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 170°C asi 50 min. Po upečení necháme korpus zcela vychladnout. Poté podélně rozkrojíme na dvě části. Spodní díl potřeme podle chuti marmeládou a překryjeme vrchním dílem.

Nad párou rozpustíme máslo, přidáme kakao a krupicový cukr. Umícháme hladkou polevu, se kterou potřeme celý dort a necháme v lednici ztunout.